Clafoutis met frambozen en bessen

 

Wat heb je nodig:

  • ei(eren) 
  • 240 ml volvette kokosmelk (3,8 khd Fair Trade)
  • 15 gram Greensweet Extra Sweet ( 0 khd of ander zoetmiddel naar keuze)
  • 100 gram amandelmeel (5 khd Pit & Pit)
  • flinke mespunt vanille vers uit een peul of extract
  • 2 snufjes zout 
  • roomboter of kokosolie om in te vetten
  • 250 gram blauwe bes en framboos ( 16,25 khd (AH diepvries)
  • Greensweet icing om mee te bestuiven of gemalen kokos of amandelschaafsel. 

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een lage quichevorm Ø 28 cm in.
  2. Meng alle ingrediënten, behalve het (diepvries) fruit en poedersuiker (Greensweet icing), kort door elkaar met een garde. Giet het beslag in de schaal en verdeel het fruit erover. Diepvriesfruit kan gewoon in bevroren toestand in het beslag.
  3. Bak de clafoutis in 30 min lichtbruin of tot het gaar is. Controleer de gaarheid met een prikker. Laat 5 minuten rusten in de vorm. Stort vervolgens op een bord.
  4. Bestrooi vlak voor het serveren met Greensweet icing, met of zonder bolletje ijs. En dan... ogen dicht en genieten! 

 

Bron/foto: KoolhydraatarmRecept.nl 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »