Recept ei vervanger voor Veganisten

 eivervanger.jpg      

 

Dit heb je nodig:

  • 200 gram lupine meel
  • een mespuntje Greensweet Extra Sweet
  • 50 gram biologische maïszetmeel
  • 25 gram biologische johannesbroodpitmeel
  • een snufje Keltisch zeezout
  • twee eetlepels kurkuma ( Longa)
Zo maak je het:
 
Doe alles in een schone, grote glazen pot. Sluit goed af en schud enige tijd goed door elkaar. Bewaar de ei-vervanger op een donkere, koele plaats, bijvoorbeeld in de keukenkast.
 
Hoe gebruik je het:
 
Een volle eetlepel vervangt één ei. Dus: heb je in een recept bijvoorbeeld twee eieren nodig, gebruik dan twee flinke eetlepels ei-vervanger. Maak met een klein beetje water een papje. Laat dit vijf minuten staan. Je kunt de vervanger nu door gebruiken als eieren.
 
De ei-vervanger kun je NIET gebruiken als roerei. Ik heb dit geprobeerd, maar dat lukt niet zo goed. Het is wel mogelijk, om er “ scrambled eggs” mee te maken. Laat een heel klein beetje kokosolie of avocado-olie in de koekenpan smelten. Maak een papje van vijf flinke eetlepels ei-vervanger. Schenk in de pan en rul los. Voeg er nog eventueel wat kruiden aan toe.
 
Bron/foto's: Monique van der Vloed
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »