Haver Fruit muffins

Haver Fruitmuffins.jpg

 

Heerlijk en knetter gezond tussendoortje! 
Dit recept vraagt om een weektijd vooraf voor de havermout. Zet de 250 gram havermout samen met 200 ml water en drie eetlepels Greensweet-stevia kristal sweet liefst 24 uur te weken. Korter kan ook: 4-8 uur. Na de weektijd is de haver klaar voor gebruik.

Dit heb je nodig:

  • 250 gram havermout
  • 3 eetlepels Greensweet extra sweet
  • 150 gram zonnebloempitten
  • anderhalve eetlepel wijnsteenbakpoeder
  • 2 appels, gewassen en in de schil gelaten
  • 2 peren, gewassen en in de schil gelaten
  • 1 banaan


Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden, zet een muffin tray klaar. Knip uit een vel bakpapier vierkante stukken. Maal in de keukenmachine een appel, een peer, de banaan, zonnebloempitten, greensweet extra sweet en de bakpoeder tot een smeuïge massa. Roer dit door de havermout. Snij de appel en peer in kleine stukjes en meng deze door het beslag. Druk steeds een velletje papier in een vormpje en schep deze flink vol. Bak de muffins in het midden van de oven gaar in ongeveer 45 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.



Bron/foto: Monique van der Vloed

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »