Kerstboom cupcakes

                                       

Kerstboom botercrème

225 milliliter magere melk
22 gram custardpoeder
2 gram Greensweet X-tra Sweet
snufje vanille bourbon
180 gram zachte boter
50 gram Greensweet Icing

enkele druppels groene voedingskleurstof

Bereidingswijze

Meng een scheut melk met de custardpoeder tot een papje.
Breng de resterende melk met de sweet xtra en het vanille aan de kook.
Schenk een beetje warme melk bij het custardpapje, roer goed door en schenk alles terug in de pan.
Breng het geheel weer aan de kook en laat het een aantal keer “blub” zeggen.
Stort de banketbakkersroom op een plaat, bedek met plasticfolie en laat de room handwarm afkoelen.
Draai boter, banketbakkersroom en de icing tot een gladde crème.
Als de kleur wit uitslaat, is de crème goed.
Kleur de boter crème met groene kleurstof zodat je kerstboom boter crème hebt 
Schep de botercrème in een spuitzak en leg in de koelkast tot gebruik.

 

Cakebeslag
250 ml slagroom
4 eieren
¼ theelepel cream of tartar ( optioneel, houdt het eiwit langer stevig)
30 gram Greensweet X-tra Sweet
175 speltmeel
6 gram wijnsteen bakpoeder
snufje vanillebourbon
snufje zout


Bereidingswijze 

Verwarm de oven voor op 160 graden
Zet een muffintray klaar en doe hier de muffinvormpjes in 
Splits de eieren, klop de eiwitten met de sweet xtra en cream of tartar op tot het een luchtige massa is. 
Klop de eidooiers los en voeg dit toe aan de eiwitten
klop de slagroom op tot deze stijf is.
doe eerst een klein beetje slagroom door het eiwit en maak ‘familie’(meng het goed met elkaar) vervolgens kun je deze massa aan de resterende slagroom toevoegen en voorzichtg mengen. 
Voeg het meel, bakpoeder,zout en vanillepoeder  toe en spatel voorzichtig door. 
Vul de vormpjes voor 2/3 met het beslag 
Bak de muffins af gedurende 30 minuten, controleer tussentijds


glazuurlaagje
Het glazuurlaagje maak je door een papje te maken met Greensweet stevia icing en water of melk. 

Afwerken!
Alles gemaakt? mooi, dan is het nu tijd om je kerstboom cupcakes te versieren!
Breng op elke cupcake een laagje glazuur aan (sneeuw) 
spuit vervolgens met de botercrème een kerstboom, in mijn bakvideo zie je hoe ik dat doe. 
versier de kerstboom met wat je maar in huis hebt (kokosrasp, cacaonibs noem het maar op!, ik heb gebruik gemaakt van (wel suikerbevattende) chocolade bolletjes en gekleurde hagelslag. 
bestuif de kerstbomen eventueel  met een beetje icing, alsof het net gesneeuwd heeft!

 

Bron/foto: Kenneth Boom

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »