Kerstboom cupcakes

                                       

Wat heb je nodig:

Kerstboom botercrème

225 milliliter magere melk
22 gram custard poeder
2 gram Greensweet Extra Sweet
snufje vanille bourbon
180 gram zachte boter
50 gram Greensweet Icing

enkele druppels groene voedingskleurstof

Zo maak je het:

Meng een scheut melk met de custard poeder tot een papje.
Breng de resterende melk met de Greensweet extra sweet en het vanille aan de kook.
Schenk een beetje warme melk bij het custard papje, roer goed door en schenk alles terug in de pan.
Breng het geheel weer aan de kook en laat het een aantal keer “blub” zeggen.
Stort de banketbakkersroom op een plaat, bedek met plasticfolie en laat de room handwarm afkoelen.
Draai boter, banketbakkersroom en de icing tot een gladde crème.
Als de kleur wit uitslaat, is de crème goed.
Kleur de boter crème met groene kleurstof zodat je kerstboom boter crème hebt 
Schep de botercrème in een spuitzak en leg in de koelkast tot gebruik.

 

Cakebeslag

250 ml slagroom
4 eieren
¼ theelepel cream of tartar ( optioneel, houdt het eiwit langer stevig)
30 gram Greensweet Extra Sweet
175 spelt meel
6 gram wijnsteen bakpoeder
snufje vanille bourbon
snufje zout


Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 160 graden
Zet een muffin tray klaar en doe hier de muffinvormpjes in 
Splits de eieren, klop de eiwitten met de Greensweet extra sweet en cream of tartar op tot het een luchtige massa is. 
Klop de eidooiers los en voeg dit toe aan de eiwitten
klop de slagroom op tot deze stijf is.
doe eerst een klein beetje slagroom door het eiwit en maak ‘familie’(meng het goed met elkaar) vervolgens kun je deze massa aan de resterende slagroom toevoegen en voorzichtg mengen. 
Voeg het meel, bakpoeder,zout en vanillepoeder  toe en spatel voorzichtig door. 
Vul de vormpjes voor 2/3 met het beslag 
Bak de muffins af gedurende 30 minuten, controleer tussentijds


glazuurlaagje

Het glazuurlaagje maak je door een papje te maken met Greensweet stevia icing en water of melk. 

Afwerken!
Alles gemaakt? mooi, dan is het nu tijd om je kerstboom cupcakes te versieren!
Breng op elke cupcake een laagje glazuur aan (sneeuw) 
spuit vervolgens met de botercrème een kerstboom, in mijn bakvideo zie je hoe ik dat doe. 
versier de kerstboom met wat je maar in huis hebt (kokosrasp, cacao nibs noem het maar op!, ik heb gebruik gemaakt van (wel suiker bevattende) chocolade bolletjes en gekleurde hagelslag. 
bestuif de kerstbomen eventueel  met een beetje icing, alsof het net gesneeuwd heeft!

 

Bron/foto: Kenneth Boom

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »