Kokos banaan chocolade taartje (Vegan )

kokos banaan chocolade.jpg

 

Dit heb je nodig: ( taartje is goed voor 6-8 personen )

  • 2 bananen, fijn geprakt
  • 2 flinke eetlepels Greensweet Extra Sweet 
  • 1 theelepel vanille bourbon ( optioneel)
  • 500 gram havermoutmeel ( havermout in de blender tot meel vermalen)
  • 1 koffiekopje kokosrasp
  • 3 eetlepels kokosolie, gesmolten
  • 5 eetlepels biologische magere cacaopoeder
  • warm water

Voor de topping:

  • een banaan
  • ceylon kaneelpoeder

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een lage ronde vorm ( 20-22 cm) met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de taart in een kom stevig door elkaar en voeg steeds beetjes warm water toe tot de massa smeuïg is geworden. Stort het beslag in de vorm en verdeel. Breek de banaan in stukjes en verdeel ze over de taart. Bestrooi met ceylon kaneelpoeder. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-50 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

Je kunt uiteraard nog tal van lekkers aan het beslag toevoegen, zoals zaden, noten en pitten!

 

Bron / foto's: Monique van der Vloed

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »