Kokos-bananenslof

Bananen broden zijn er inmiddels in alle soorten en maten. Ik bedacht daarom een zeer bijzondere! Dit is een op de plaat gebakken slof! De korst wordt daardoor heerlijk goudbruin! 

Dit heb je nodig:

  • 3 grote bananen
  • 100 gram boekweitmeel
  • 100 gram havermout ( droog)
  • 50 gram kokosmeel
  • 15 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • 2 eetlepels Greensweet Extra Sweet
  • een half kopje kokosrasp
  • 40 ml haver of andere melkvervanging ( water kan ook)

SAM_0103

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maal alle ingrediënten in de keukenmachine tot een fijne, maar stevige massa. Als alles wat te droog en los-korrelig blijft, ietsje meer melk toevoegen maar let op dat je niet teveel toevoegt. Kneed een bal. Stort op de bakplaat en boetseer er een mooie slof van. Bak de slof in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

Lekker met een beetje roomboter!

 

Bron/foto's: Monique van der Vloed

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »