Koninklijke koekjes

 

Wat heb je nodig:

75 gram bruine rijstmeel,

75 gram volkoren roggemeel (ander meelsoort kan ook),

50 gram amandelmeel,

¼ theelepel zout,

½ theelepel vanille,

2 el kokosolie,

15 gram Extra Sweet van Greensweet Stevia,

1 el agavesiroop,

1 theelepel wijnsteenbakpoeder 

4 el havermelk (of een andere plantaardige melk).

Topping: sinaasappel-, abrikozenjam of zelfgemaakte papaja jam

 

Zo maak je het:

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Stap 2

Voeg alle droge ingrediënten samen in een ruime kom en meng goed met elkaar.

Stap 3

Doe de kokosolie bij het meel en kneed dit met je handen of deeghaken door elkaar. Voeg de melk toe.

Stap 4

Wanneer je een deegbal hebt, wikkel je deze in huishoudfolie en laat je het deeg 30 minuten in de koelkast rusten.

Stap 5

Rol nu 10-12 gelijke balletje en druk deze plat op de beklede bakplaat en duw er een kuiltje in.

Stap 6

Vul het kuiltje met jam naar keuze en schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven. De koekjes zijn na ongeveer 12-15 minuten klaar.

Stap 6

Laat de koekjes afkoelen en bewaar ze in een trommeltje die goed dicht kan. Jouw boho-tiffin kan je hiervoor ook gebruiken!

Stap 8

Wil jij jouw koekjes meenemen? Prima toch? Vul jouw boho-tiffin en je hebt een heerlijke snack voor onderweg.

 

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-50313130/originals-large-collectie/lotus/

 

Bron/foto: Vegan Flavours 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »