Pom Pouce

pom pouche dichtbij.jpg

Wat heb je nodig ( voor ongeveer 4 pom poucen)

  • een kleine hokiado pompoen, in stukken gesneden, met schil, koken en gepureerd
  • greensweet Extra Sweet ( in totaal circa drie eetlepels)
  • greensweet Icing poedersuiker ( circa vijf/zes eetlepels)
  • 4 gram Agar Agar
  • haver of andere melkvervanging
  • pompoenpitten
  • 300 gram havermout meel ( havermout in de blender tot meel vermalen)
  • 200 ml water

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal een kwart van de pompoenpuree en doe apart in een kom. Schep nog eens 2 flinke eetlepels van de pompoenpuree en doe deze in een kommetje. Roer de Agar en een eetlepel Greensweet Extra Sweet door de rest van de puree, doe deze in een pannetje en verwarm al roerende. Zodra de massa goed is verhit, de pan van het vuur halen en af laten koelen.

Roer de havermout meel, water en 2 eetlepels Greensweet extra sweet in een kom stevig door elkaar. Zet een kom met water klaar waar je je handen telkens even in kunt onderdompelen. Stort de massa op de bakplaat en druk met bevochtigde handen de massa uit tot een dikke plak van ongeveer 1 cm dikte. Bak de plak in het midden van de oven goudbruin gaar in ongeveer 25-30 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

Snij de plak in gelijke, langwerpige vierkante stukken. Schep op één stuk wat van de pompoenpuree en druk er een andere plak bovenop. Voeg de Greensweet Icing poedersuiker toe aan de kwart pompoenpuree en schenk steeds kleine beetjes melk bij tot er een mooi stevig glazuur ontstaat. Besmeer de bovenkanten met het glazuur. Vul een spuitzak met de rest van de puree en spuit op de glazuur, bestrooi tot slot met pompoenpitten.

 

Bron/ foto's: Monique van der Vloed

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »