Roomboter Brownies

ROOMBOTER BROWNIES.jpg

Wat heb je nodig:

  • 250 gram biodynamische roomboter ( biowinkel) op kamertemperatuur gebracht
  • 2 flinke eetlepels greensweet extra sweet
  • een banaan, fijn geprakt
  • 10 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • 375 gram havermout meel ( havermout in een blender fijn vermalen)
  • warm water
  • 5 flinke eetlepels biologische magere cacaopoeder

Om te garneren:

  • 99% pure chocolade 45/50 gram)

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een brownie bakvorm ( of andere vierkante vorm) met bakpapier. Roer alle ingrediënten in een kom stevig door elkaar, voeg steeds kleine beetjes water toe tot de massa mooi smeuïg en homogeen wordt. Stort de massa in de vorm en verdeel. Bak in het midden van de oven gaar in ongeveer 35 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen. 

Laat de chocolade au bain marie smelten en verdeel over de cake. Laat drogen. Snij in mooie vierkante stukken.

 

Bron/ foto: Monique van der Vloed

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »