Roze Zebra taart van Vegan Flavours

Roze zebra taart

Wat heb je nodig: voor 6-8 stukken taart

Bodem:

40 gram kokosmeel,

2 el geraspte kokos,

75 gram spelt vlokken,

75 ml kokosmelk (light, uit blik),

2 el agavesiroop,

35 gram pistachenootjes (fijngehakt),

25 gram gedroogde cranberry's,

1 theelepel vanille,

sap van een ½ citroen,

rasp van ½ citroen en een snuf zout.

Vulling:

1 beker kokosyoghurt (400 ml),

1 beker kokosyoghurt / frambozen (400 ml),

1 theelepel Greensweet Extra Sweet

2x 3 gram agar-agar en 2x 100 ml water.

Eventueel 4 zakjes klopfix (Bio Vegan, Ekoplaza) om een luchtige vulling te maken.

 

Zo maak je het:

Stap 1

Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een taartvorm (18 cm) met bakpapier en vet de randen in met wat kokosolie.

Stap 2

Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom en meng goed door elkaar.

Stap 3

Schep het mengsel op de taartbodem en druk goed aan. Zet de bodem voor 10-12 minuten in de oven.

Stap 4

Pak twee steelpannetjes. In elk pannetje doe je 3 gram agar-agar met 100 ml water. Breng aan de kook terwijl je goed blijft kloppen met de garde. Laat de agar-agar 2 minuten doorkoken.

Stap 5

Voeg in het ene steelpannetje de kokosyoghurt + 1 theelepel Greensweet extra sweet toe. Breng het opnieuw aan de kook terwijl je blijft roeren. In het andere steelpannetje doe je de kokos-frambozen yoghurt. Ook goed blijven roeren.

Stap 6

Wil je een luchtige vulling hebben? Schenk dan het yoghurtmengsel over in een beslagkom en voeg twee zakjes klopfix toe. Klop nu ruim 5 minuten tot een luchtig beslag. Dit doe je dus twee keer.

Stap 7

Nu ga je de vulling op de bodem schenken. Doe dit om en om. Eerst 3 eetlepels wit, dan 3 eetlepels roze. Dit herhaal je tot alles op is.

Stap 8

Zet de taart nu voor minimaal 2-3 uur in de koelkast.

Stap 9

Maak de taart af met gedroogde bosvruchten en snijd de taart in 6 of 8 stukken.

 

Bron/ foto: Vegan Flavour 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »