Sajoer boontjes ( vegan )

 

Sajoer Boonjes (vegan)

 

Zo maak je het:

  • 300 gram sperziebonen, uiteinden wegsnijden
  • 1 eetlepel Johannes broodpitmeel
  • 2 kleine uien, eentje in stukken en eentje fijn gesnipperd
  • 1 verse rauwe teen knoflook, fijngesnipperd
  • 1 eetlepel greensweet-stevia Extra Sweet
  • 2 eetlepels kerrie Masala
  • twee eetlepels koriander
  • 2 eetlepel kurkuma
  • een snufje keltisch zeezout
  • een snufje zwarte peper
  • 2 eetlepels komijnpoeder
  • warm water

Zo maak je het:

Maal in de keukenmachine de stukken ui, kruiden en specerijen tot een pasta.

Bak in een koekenpan met anti aanbaklaag de gesnipperde ui en knoflook glazig op middelhoog vuur.  Roer met een beetje warm water de johannesbroodpitmeel los. Voeg de rest van de ingrediënten toe en blus af met water. Blijf de boontjes goed bewegen. Blus opnieuw af met water en zet het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat 15 minuten onder regelmatig door roeren en indien nodig water toevoegen, smoren.

Als de boontjes beetgaar zijn, de pan van het vuur halen.

Verdeel de sajoer over twee borden. Lekker met gekookte Quinoa, zilvervliesrijst, haver of gierst!

 

Bron/foto: Monique van der Vloed

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »