Smeuïge soft cake van Monique van der Vloed

     

 

Smeuïge soft cakes

 

 

Dit heb je nodig:

 

 

Voor de topping:

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de cake in een kom stevig door elkaar en voeg daaraan steeds beetjes warm water toe. De massa moet smeuïg zijn geworden. Stort de massa op de bakplaat en maak er een vierkante plak van, van ongeveer 4 á 5 cm hoog. Bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-40 minuten, blijf controleren. De cake moet goudbruin zijn verkleurd. Laat goed afkoelen.

Roer de Greensweet vloeibare stevia chocolade druppels door de cacaopoeder en voeg steeds beetjes water toe, tot er een mooi stevig glazuur ontstaat. Besmeer de cake met het glazuur, en snij de cake in vierkante stukken.

Wil je liever vegan? Vervang de ghee in het recept dan 1:1 met kokosolie.

Bron/ foto's: Monique van der Vloed 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »