Stoofpotje van Alex

stoofpotje.jpg

 

‘’Een traditioneel gerecht die onze vader, Alex, op zijn vrije zaterdag graag bereidde. Met een toevoeging van Greensweet Stevia heeft mijn zus, Maud Brands, een gezondere versie bereid die past in een gezonde leefstijl!’’ 

Wat heb je nodig voor 1 persoon:

-200 gram hachee vlees

-100 gram witte ui

-3 stuks laurierblad 

-4 stuks kruidnagel 

-70 gram wortel                                                                                                             

-Schepje Greensweet Extra Sweet

-Halve liter water

-Runderbouillon (1 tablet)

-Olijfolie

-Allesbinder 5/10 gram

 

Zo maak je het:


Snijd de witte uien en wortel in kleine stukjes. Kook een halve liter water en voeg daar een tablet runderbouillon aan toe. Bak het hachee vlees eerst vijf minuten aan op hoog vuur. Bak de uien en wortel in een aparte pan, zodat ze goed doorbakken zijn. Voeg ze daarna toe aan de pan met het vlees. Vervolgens wordt de halve liter bouillon toegevoegd aan het vlees en de groenten. De laurierbladen, kruidnagel en een schepje Greensweet Extra Sweet (hoeveelheid naar wens) worden tot slot toegevoegd.

TIP:  steek de kruidnagels in een stukje wortel, zo kun je ze gemakkelijker terugvinden!

Laat dit geheel 3 tot 4 uur sudderen op laag vuur. Wanneer het een aantal uur gesudderd heeft, valt het vlees uit elkaar. Als laatst voeg je wat allesbinder toe, om het geheel wat steviger te maken.

 

Bron/foto: Lotte Brands ( @lottebrands via instagram)

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »