Suikervrije gecondenseerde melk

milk-435295_1280.jpg

wat heb je nodig?


500 ml slagroom
50 gram roomboter
5 gram Greensweet-stevia Extra Sweet 

Zo maak je het:


Doe alles in een steelpan, en breng het al roerende aan de kook.
laat het voor 1/3 inkoken, dit duurt 25 a 30 minuten.
Let tussendoor wel goed op, want als de slagroom kookt kan het enorm gaan schuimen, zet dan het vuur lager. Het is dus niet erg als je het mengsel meerdere malen verhit op middelhoog vuur. 
Zodra de slagroom dik genoeg is ingekookt zet je het vuur uit en laat je het (tusendoor roerend) afkoelen. 
Schenk het daarna over in een glazen pot en bewaar in de koelkast.

Het is gemiddeld een week houdbaar in de koelkast.

 

Bron: Kenneth Boom

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »