Sweet chili saus

Sweet chillisaus.jpg

 

Sweet chilisaus is een zeer populaire saus wat vaak gegeten wordt bij een warme maaltijd. Ook is chilisaus onmisbaar over een loempia. Helaas bevatten vrijwel alle varianten veel suiker en kunstmatige E nummers/ smaakversterkers. Je maakt chilisaus heel gemakkelijk zelf. Binnen 5-10 minuutjes heb je al een vol flesje!

Dit heb je nodig:

- een klein theelepeltje sambal Oelek ( biowinkel)
- een grote teen verse rauwe knoflook, fijn gesnipperd
- twee eetlepels Greensweet Extra Sweet
- 30 ml rijstazijn of natuurazijn
- 200 ml water
- een halve rode paprika, in kleine stukjes gesneden
- een eetlepel arrowroot

Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten, behalve de arrowroot, in een pan, en breng aan de kook. Maak een papje van de arrowroot met een klein beetje water. Zodra de massa kookt, met de staafmixer alles glad pureren. Voeg vervolgens de arrowroot toe en blijf roeren tot de saus de gewenste dikte heeft gekregen.

Giet alles over in een glazen flesje of potje en laat afkoelen. Bewaren in de koelkast.

 

Bron/foto: Monique van der Vloed

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »