Vegan Cassave cake

   

 

 

Wat heb je nodig:

500 gram cassave (geschild en geraspt),

150 gram (ongezoete) appelmoes,

25 gram Greensweet Extra Sweet

30 gram ei-ersatz + 120 ml water (goed met elkaar mengen en even laten staan),

sap van 1 limoen,

rasp van 1 limoen,

200 ml kokosmelk (uit blik),

8 gram Greensweet Icing,

1 el kaneel, 300 gram zelfrijzend bakmeel,

15 gram wijnsteenbakpoeder,

snuf zout

100 gram zwarte moerbeien (of ander gedroogd fruit).

Zo maak je het:

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed jouw cakeblik met bakpapier of vet in met plantaardige boter.

Stap 2

Voeg alle droge ingrediënten in een ruime kom en meng goed door elkaar.

Stap 2

De natte ingrediënten doe je in een aparte kom. Roer dit goed door elkaar.

Stap 3

Giet het natte mengsel nu door het meel en roer goed door elkaar. Wanneer het meel goed is opgenomen, kan je de zwarte moerbeien en gerapste cassave toevoegen. Spatel dit goed door.

Stap 4

Vul nu jouw cakeblik met het beslag en zet in de oven. De cake staat 1,5 uur in de oven.

Stap 5

Haal de cake uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. De cake kan je na 10 minuten verder laten afkoelen op een taartrooster.

Stap 6

Wanneer de cake goed is afgekoeld kan je de cake aansnijden.

Stap 7

Serveer de cake met vers fruit, fruitspread, notenpasta of homemade kokosslagroom.

Stap 8

Gaat de cake niet gelijk op? Leg dan wat losse plakken in een diepvries bakje en zet deze in de vriezer. 

 

Bron/foto's: Vegan Flavours

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »