Vegan chocolade amandelspijs slof

 

Vegan chocolade amandelspijs slof

 

Wat heb je nodig:

Voor de slof:

  • 475 gram havermout meel
  • een kleine banaan, gepureerd
  • 15 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • 2 eetlepels Greensweet Extra Sweet
  • 50 gram carobepoeder of biologische magere cacaopoeder
  • heet water

Voor de amandelspijs:

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een vorm voor een slof ( of andere gewenste vorm) met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de slof in een kom stevig door elkaar, voeg steeds beetjes warm water toe tot de massa smeuïg wordt.

Halveer de massa en stort één helft in de vorm, smeer deze uit.

Maak een spijs door de banaanpuree en Greensweet Extra Sweet door het amandelmeel te kneden. Rol de spijs lang uit en leg deze in het midden. Boetseer met de andere helft de tweede laag op de spijs laag. Bevochtig je handen en smeer de bovenkant goed glad. Bak de slof in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-50 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

Je kunt op de slof tal van lekkers decoreren. Maak bijvoorbeeld een glazuur van Greensweet Icing en wat cacaopoeder of vanille bourbon, en besmeer de slof. Garneer vervolgens met amandelschaafsel.

 

Bron/foto: Monique van der Vloed

 

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »