Vegan haver donuts

donut.jpg    

 

Wat heb je nodig: 

Voor het glazuur:

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 195 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de donuts in een kom door elkaar en voeg steeds beetjes water toe tot de massa smeuïg wordt. Maak ronde ballen, druk deze tussen de handpalmen plat en leg op de bakplaat. Maak en gat in het midden. Bak de donuts in het midden van de oven gaar in ongeveer 15 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

Maak een stevig glazuur door steeds beetjes pompoen sap ( of ander gekleurd sap) door de poedersuiker te roeren. Besmeer de donuts en laat drogen. Je kunt de donuts bij het serveren nog wat extra besprenkelen met kaneelsuiker ( = 100 gram Greensweet Erythritol met een eetlepel ceylon kaneelpoeder mengen)

 

Bron/foto's: Monique van der Vloed

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »