Vegan mini stolletjes van Monique van der Vloed

 

VEGAN MINI STOLLETJES

Dit heb je nodig:

  • 500 gram havermoutmeel ( havermout in de blender tot meel vermalen)
  • een grote banaan, gepureerd
  • 2 flinke volle eetlepels greensweet-stevia extra sweet
  • 10 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • een koffiekopje gojibessen, geweekt en uitgelekt
  • een koffiekopje Sultana rozijnen, geweekt en uitgelekt
  • een koffiekopje blonde of zwarte moerbeien, geweekt en uitgelekt
  • warm water

Voor de topping*

Om te garneren:

(* je hoeft geen topping te gebruiken, als je dit niet wilt. Deze topping geeft de stolletjes echter wel een lekkere knapperige bite en een mooie kleur. )

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de stolletjes in een kom stevig door elkaar, voeg steeds beetjes warm water toe tot er een smeuïg, maar nog op schepbaar deeg/beslag ontstaat. Maak met steeds een ” pluk” deeg een stolletje en leg op de bakplaat. Maak met een lepel aan de zijkant een inham, zodat ze op mini-stolletes lijken, Maak een papje van de ei-vervanger met het water. Smeer dit mengsel over de stolletjes en bestrooi tot slot royaal met de kaneelpoeder. Bak de stolletjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-40 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.

Bestrooi voor uitserveren royaal met de ICING poedersuiker!

 

Bron/foto: Monique van der Vloed

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »