Vegan Paas vogelnest taart

 vogelnest.jpg        

 

Dit heb je nodig:

Voor het ” nest”:

  • 375 gram havermout meel ( havermout in de blender tot meel vermalen)
  • 10 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • 1 banaan, gepureerd
  • twee flinke eetlepels Greensweet Extra Sweet
  • 150 gram zonnebloempitten
  • 1 eetlepel anijspoeder
  • ceylon kaneelpoeder om te bestrooien
  • warm water

Voor de topping:

Voor de eieren:

 

Zo maak je het:

Door van een vel bakpapier een prop te maken en deze weer uit te vouwen, verkrijg je de grappige buitenkant van het nest. Bekleed een ronde vorm ( 20 cm) met het verkreukte bakpapier.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Roer alle ingrediënten , behalve de kaneel, voor het nest in een kom goed door elkaar, voeg hieraan steeds beetjes warm water toe tot de massa mooi smeuïg is geworden. Stort in de vorm, en maak in het midden een grote kuil. Bestrooi de kuil met de kaneel. Bak het nest in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

Terwijl het nest in de oven bakt, gaan we alvast de eieren maken. Roer in een kom 200 gram meel met een eetlepel stevia en de cacaopoeder goed door elkaar, voeg kleine beetjes water toe, kneed alles goed door tot een deeg. Draai hier balletjes ( eitjes) uit. Doe de ei vervanger in een kom, en voeg een eetlepel water toe. Roer. Voeg dan de 200 meel en stevia toe, en voeg kleine beetjes water toe tot alles een deeg wordt. Draai ook hier weer ” eitjes” uit.

Doe alle ingrediënten voor de topping in een kom en maak met beetjes water een mooi stevig glazuur. Besmeer de kuil in het nest met het glazuur, en verdeel de eitjes er overheen.

 

Bron/foto's: Monique van der Vloed

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »