Walnut Warrior van Ontbijten.met.Chantal

20180320_123842.jpg

 

Wat heb je nodig: 

Springvorm 12 cm


Bodem:

4 dadels
▪ 50 gr amandelmeel

▪ 1 eetlepel pindakaas ( walnut warrior van thenutters.nl)

▪ paar walnoten in stukjes gehakt

Voor de kwarklaag:

▪ 300 gr magere kwark

▪ vanille aroma

▪ Greensweet extra sweet ( naar smaak )

▪ 2,5 blaadjes gelatine

On top:


▪ handje vol pure chocolade
▪ paar walnoten in stukjes gehakt
▪ eetlepel pindakaas (Walnut Warrior )

Zo maak je het:


De dadels een paar uur laten weken in kokend water. En vervolgens fijnmalen in de keukenmachine.
Alle ingrediënten voor de bodem mengen tot er een deegbal ontstaat.
Goed aandrukken in de springvorm.
5 min bakken op 180 graden .
Goed laten afkoelen voordat je aan de volgende stap begint.
Gelatine een half uurtje laten weken in koud water.
Vanille aroma en greensweet extra sweet toevoegen aan de kwark
Een paar eetlepels van dit mengsel verwarmen in een steelpannetje en hierin de gelatine oplossen 
Vervolgen in de springvorm gieten en een paar uur laten opstijven in de koelkast

Chocolade smelten in een pan of in de magnetron
Verdelen over het taartje en voor min 6 uur in de koelkast zetten 
Als laatste wat Walnut Warrior en stukjes walnoot over het taartje verdelen 
Geniet ervan !

 

Bron/foto: ontbijten.met.chantal ( via Instagram)

Eigen website: ontbijttaart.wordpress.com

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »