Zoetzure rode ui met komkommer

 zoet zure komkommer 3.jpg

 

Wat heb je nodig: ( 0 punten, dat komt doordat de Greensweet suiker geen punten is)


2 komkommers 
2 kleine rode uien (klein gesnipperd)
1 rode peper (zonder zaden en klein gesneden)
250 ml water
100 ml witte wijnazijn
2 eetlepels Greensweet Extra Sweet
chilipeper (uit de molen)
1 theelepel zout

Zo maak je het:

Doe het water met de rode peper, de Greensweet suiker, de wijnazijn en het zout in een pannetje en breng aan de kook. Laat twee minuutjes doorkoken en draai het vuur uit. Laat helemaal afkoelen.
Schil ondertussen de komkommer, snij hem in de lengte door en haal met een lepel de zaadjes eruit. Snij dan ik halve maantjes.
Doe de komkommer, de gesnipperde rode ui in een schaal en meng door elkaar. Strooi chilipeper uit de molen eroverheen (niet TE veel) en meng door elkaar.
Giet het water met de peper enz. er overheen en zet weg in de koelkast.
Heerlijk ingelegd zoetzuur voor bij pittige gerechten.
Ik eet het bij mijn Surinaamse bami.
Eet smakelijk!
Lekker met de Surinaamse bami, de Surinaamse kipfilet en de gewokte paksoi 
Als je dat allemaal bij elkaar eet, is het 13 punten!

Bron/ foto's: Sandra Kemna

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »