Appelroosjes

Appelroosjes

 

Wat heb je nodig:

1 pakje vegan bladerdeeg (plakken ontdooien),

1-2 appels (gewassen en in dunnen plakjes gesneden),

Greensweet Icing.  

Sap 1 citroen + kokend water.

 

Zo maak je het:

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden, zet de cupcake houders alvast klaar. De citroensap + kokend water doe je in een diep bord.

Stap 2

Snijd de appel in 4 parten. Verwijder het klokhuis en schaaf dunnen plakken. Leg de plakken appel in het bord met citroen en water. Laat de schijfjes appel in ongeveer 10 minuten zacht worden.

Stap 3

De ontdooide bladerdeelvellen snijd je door de helft. Plak de twee helften aan elkaar vast, zodat je een lange strook krijgt.

Stap 4

Leg de appelschijfjes op een stukje keukenpapier en dep ze goed droog.

Stap 5

De appelschijfjes leg je op het bladerdeeg, de appelschijfjes(met schil) komen iets boven het bladerdeeg uitgestoken. De appelschijfjes liggen voor de helft op elkaar.

Stap 6

Vouw het bladerdeeg van beneden naar boven dicht. Rol de bladerdeeg met appel nu op. Je ziet dat er nu een roosje ontstaat.

Stap

Zet jouw appelroosjes in een cupcake houder en zodra je ze allemaal afhebt, zet je ze in de voorverwarmde oven.  

Stap 8

De appelroosjes staan ongeveer 20-25 minuten in de oven. Gaat het te snel? Leg dan wat zilverfolie over de appelroosjes. Zo voorkom je dat de appel gaat aanbranden.

Stap 9

Haal de appelroosjes uit de oven en laat afkoelen.

Stap 10

Strooi er wat Greensweet Icing over voor een leuk effect.

Stap 11

Wanneer je een boho-tiffin large of salad hebt, kan je ze ook makkelijk meenemen voor onderweg. 

 

Bron/foto: Vegan Flavours

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »