Goji koekjes

DIT HEB JE NODIG:

 

  • twee bananen
  • een nectarine, gewassen en in de schil, pit verwijderen
  • het rasp van een biologische citroenschil
  • het rasp van een biologische limoenschil
  • een kleine appel, gewassen en in de schil gelaten, in stukken
  • 200 gram zonnebloempitten
  • 85 gram lijnzaad
  • 15 gram chiazaad
  • twee eetlepels stevia sweet Xtra
  • een kopje geweekte en uitgelekte gojibessen

 

Voor de topping:

 

ZO MAAK JE HET:

Verwarm de oven voor op 180 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. Maal alle ingrediënten, behalve de gojibessen, in de keukenmachine tot een fijne massa.Spatel de gojibessen door de massa. Schep met een lepel bergjes op de bakplaat en vorm er ronde koeken van. Bak de koeken in het midden van de oven haar in ongeveer 35 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat goed en lang afkoelen, de koeken moeten harder worden. 

Maak een stevig glazuur : roer de aardbeisap door de poedersuiker en voeg steeds kleine beetjes melk toe tot er een stevig glazuur ontstaat. Besmeer de koeken met een laagje glazuur en bestrooi met gojibessen.

 

Recept + fotografie: Monique van der Vloed

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »