Kokos- bananencupcakes

Wat heb je nodig: (voor 12 cupcakes)

200 gram kokoksmeel,

50 ml kokoscream (uit blik, dikke laag eruit scheppen),

400 gram bananen (bananen met bruine spikkels),

4 theelepel wijnsteenbakpoeder, 

8 druppels Greensweet vloeibare stevia vanille,

snuf zout,

1 el Greensweet icing,

1 losse banaan 

3 el chia zaad.

 

Zo maak je het:

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de cupcakehouders alvast klaar.

Stap 2

Doe de droge ingrediënten in een kom en meng door elkaar.

Stap 3

In een andere kom prak je de bananen fijn. Voeg daarna de kokoscream en Greensweet vloeibare stevis vanille druppels toe. Goed roeren.

Stap 4

Schep het bananenmengsel nu bij het meel en roer goed door.

Stap 5

Verdeel het bananenmengsel nu over de 12 cupcakehouders. Pak de losse banaan. Verwijder de schil, snijd de banaan in 12 plakjes en druk deze in het beslag.

Stap 6

Schuif het bakblik in de oven en na ongeveer 18-20 minuten zijn jouw kokos- bananencupcakes klaar.

Stap 7

Haal jouw kokos- bananencupcakes uit de oven en laat eerst 10 minuten afkoelen. Daarna verder laten afkoelen.

 

Bron/foto: Vegan Flavours

 

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »