Pindasaus voor bv kipsate

     

 

Wat heb je nodig: (voor 4 personen, 2 punten per persoon weight watchers)


45 gram Calvé pindakaas light
1 theelepel sambal oelek
1 kleine ui (gesnipperd)
3 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt)
3 eetlepels sojasaus
1 theelepel komijnpoeder (djinten)
1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
1 1⁄2eetlepel(s)witte wijnazijn
1theelepel laos poeder
200 ml water
1 dessertlepel Greensweet Erythritol suiker(= 0 punten!)
1 stukje (1 x 2 cm) gemberwortel (klein gesneden)
30 ml kokosmelk light

Zo maak je het:


Bak in een beetje water (ja klopt hoor, geen boter of olie maar water!) de ui met sambal, de djinten, het gemalen korianderzaad, de laos en de Greensweet erythritol suiker even aan.
(gaat het te hard, voeg dan steeds wat water toe en blijf roeren, geen boter of olie toevoegen!)
Als de uien zacht zijn, voeg je de knoflook en de gember toe en roer je die even mee.
Doe het water, de witte wijnazijn en de sojasaus erbij. Roer door elkaar en breng aan de kook. Laat een paar minuutjes zacht sudderen.
Voeg de pindakaas en de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat 10 minuten onder af en toe roeren zachtjes pruttelen.

Bron/foto's: Sandra Kemna

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »