Surinaamse Bami met oa Greensweet Erythritol

    

 

Wat heb je nodig: (gerecht is voor 6 personen en 8 punten per persoon)


500 gram woknoedels (=2 pakken à 248 gram, Conimex, gekookt volgens verpakking)
300 gram kipfilet
120 gram kip fa chong (Surinaamse worstjes, ontveld en in stukjes gesneden)
3 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt)
1 kleine rode ui (gesnipperd)
stukje gember (heel klein gesneden)
1 dunne prei (in halve ringen gesneden)
1 bosje bladselderij (alleen de blaadjes)
½ adjuma peper/madam Jeanette (klein gesneden)
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel greensweet erythritol suiker (dat is 0 punten….:-))
4 eetlepels ketjap manis (zoet)
3 eetlepels soja
1 theelepel trassipasta
1 theelepel laos poeder
1 theelepel djinten (komijnpoeder)
4 kleine maggiblokjes (de ouderwetse in de rood/gele verpakking)
zwarte peper uit de molen


Zo maak je het:


Kook de woknoedels volgens de verpakking in één maggiblokje voor en spoel goed af met koud water. Laat uitlekken en meng dan de noedels met de helft van de ketjap manis en de helft van de sojasaus en strooi er één verkruimeld maggiblokje en wat zwarte peper over. Meng door elkaar en zet apart in een vergiet zodat het ergste vocht eruit loopt.. 
Zet water op, doe de kipfilet erin met 1 maggiblokje en zwarte verse peper en breng aan de kook. Als het kookt met de deksel op de pan op laag vuur 8 minuten laten koken. Giet af en laat afkoelen en pluis de kip uit elkaar. Zet apart.
Zet alles gewassen, gesneden, afgepast en afgewogen klaar.
Verhit een pan zonder olie en doe de fa chong erin. Bak even goed op hoog vuur al roerend aan. Doe de ui, de prei, de knoflook, de adjuma, de gember, de trassi, de erythrritol suiker, de djinten, de laos en één verkruimeld maggiblokje erbij en roerbak dit even goed. Voeg de tomatenpuree, de resterende ketjap manis en sojasaus toe en de gepluisde kip.
Doe de woknoedels erbij en meng alles goed door elkaar. Draai het vuur uit en voeg de bladselderij toe.
Eet smakelijk!
Lekker met de Surinaamse kipfilet, de gewokte paksoi en de zoetzure rode ui-komkommer.
Als je dat allemaal bij elkaar eet, is het 13 punten!

Bron: Sandra Kemna

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »