Surinaamse kip uit de airfryer gemaakt met oa Greensweet Erythritol

    

 

Wat heb je nodig: (Voor 4 personen, 4 punten per persoon)


600 gram kipfilet (in 8 gelijke grove stukken gesneden)
1 kleine rode ui (klein gesnipperd)
3 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt)
2 maggiblokjes (de ouderwets in de rood gele verpakking, verkruimeld)
1 eetlepel sambal oelek
1 dessertlepel mosterd
3 eetlepels ketjap manis (zoet)
3 eetlepels sojasaus (zout)
1 dessertlepel massala kerrie poeder
1 theelepel djinten
1 theelepel gerookt paprikapoeder (pimenton)
1 eetlepel greensweet erythritol suiker  0 punten)
2 theelepels knoflook chili olie

Zo maak je het:


Meng alle ingrediënten door elkaar en marineer daar de kipfilet mee. 
Ik marineer ze meteen in een bak die in de airfryer past en kan.
Laat de kip minimaal 2 uur in de koelkast in de marinade staan, liefst langer (een hele dag is nog beter).
Verwarm de airfryer vóór op 180 graden.
Doe de gemarineerde kip met de marinade in de bak in de airfryer, spatdeksel hoeft er niet op omdat de kip in een bak zit..
Zet de timer op 7 minuten, keer de filets om en doe ze nog een keer 7 minuten.
Eet smakelijk!
Lekker bij de Surinaamse bami, de gewokte paksoi en de zoetzure rode ui met komkommer.
Als je dat allemaal bij elkaar zou eten, kost het je 13 punten.

Bron: Sandra Kemna

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »