ROOMBOTERKOEK ( met Airfryer)

Voor echte roomboterkoek hebben we uiteraard roomboter nodig. Let op: dit is NIET lactosevrij. Wil je de ultieme smaak  behalen, kies dan voor biologisch/dynamische roomboter. Deze kun je kopen in de biowinkel en is niet zo schrikbarend veel duurder dan de biologische roomboter uit de supermarkt. Alhoewel het zeer lastig is om te weerstaan ( dat zul je merken zodra je hebt geproefd! )  adviseer ik je i.v.m de verzadigde vetten niet meer dan een klein puntje roomboterkoek te nuttigen per dag. Let daarnaast ook op de verdere inname van verzadigde vetten in je dag.

Dit heb je nodig:

Extra nodig:

  • een losgeklopt ei om te bestrijken

(* je kunt ook een ander glutenvrij meel gebruiken. Voeg hieraan wel twee eetlepels psyllium toe voor de stevigheid) 

Zo maak je het:

Doe de boter en suikers in een kom en klop deze luchtig. Voeg het ei toe en klop door. Voeg  de bloem toe en klop tot een korrelige massa. Zet een kommetje warm water klaar. Bekleed de baklift van de airfryer met bakpapier. Stort de massa in de baklift en bevochtig je handen. Druk steeds opnieuw met bevochtigde handen de massa stevig, tot er een koek ontstaat. Besmeer de koek met het losgeklopte ei. Maak met stompe mes een ruitjesmotief, dit hoeft uiteraard niet, maar staat wel gezelliger. Zet de koek in de fryer en zet de stand op 160 graden. Bak de koek onder regelmatig even controleren 32 minuten. Heeft het nog wat meer nodig, geef steeds dan twee minuutjes extra en controleer. Laat afkoelen.

Bron/foto: Monique van der Vloed

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »