Caramel Taartje

Karameltaartje.jpg

 

Wat heb je nodig: ( voor 1 portie )

30 gram amandelmeel,

10 gram tapioca meel,

5 gram speltmeel,

10 gram Sweet Caramel,

¼ theelepel wijnsteenbakpoeder,

snufje Himalaya zout,

3 el amandelmelk,

6-8 druppels greensweet vloeibare stevia vanille 

1-2 theelepel amandelpasta.

Top:

1,5 el kokosmelk (uit blik),

¼ el Greensweet Sweet Caramel,

1 theelepel amandelpasta,

1-2 druppels greensweet vloeibare stevia vanille

1 theelepel arrowroot (als het blijkt dat het te dun is, of je voegt nog wat amandelpasta toe).

 

Zo maak je het:

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet het bakblikje in met wat plantaardige boter of olie en bestuif het met wat meel.

Stap 2

Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng goed met elkaar.

Stap 3

Roer de natte ingrediënten bij het meel en roer goed door elkaar.

Stap 4

Wanneer het op smaak is, schep je het deeg over in jouw bakblikje en zet je het in de oven voor ongeveer 20 minuten.

Stap 5

Laat jouw cakeje in de oven afkoelen. De deur kan je op een kiertje zetten.

Stap 6

Meng alle ingrediënten voor de topping in een schaaltje en giet dat over het afgekoelde taartje heen. Eventueel afmaken met wat hazelnotencrush.

 

Dit taartje is ook lekker als ontbijt, lunch of als tussendoortje. Gebruik je het voor je ontbijt of lunch? Serveer het dan met wat vers fruit.  

 

Bron/foto: Manon de Wit van Vegan Flavours ( @veganflavours via instagram)

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »