Chocolade kokoscake

IMG_0487.jpg

 

Wat heb je nodig: voor een chocoladecake van ongeveer 18 cm.

50 gram kokos meel

25 gram cacao 

75 gram Roomboter 

50 ml Kokosmelk 

50 gram Dadels 

2 eieren

Snufje zout

Halve theelepel kaneel

Halve theelepel baking soda (met een paar drupjes citroensap voor de werking)

30 gram Greensweet Sweet Chocolade

10 druppels Greensweet vloeibare stevia vanille 

10 druppels Greensweet vloeibare stevia chocolade 

 

Zo maak je deze heerlijke cake:

Verwarm de oven op 170 graden, hete lucht.

Meng de droge ingrediënten in een kom. Smelt ondertussen de roomboter.

Pureer de dadels in de kokosmelk met een staafmixer.

Voeg alle natte ingrediënten bij de droge. Doe als laatste de baking soda en de citroensap door het mengsel. Meng alles nog even goed door en doe het mengsel in een ingevet bakblik.

Ik heb een kleine cakevorm gebruik van ongeveer 18 cm, maar je kan ook prima een kleine brownie vorm of taartvorm gebruiken. Wil je een grotere cake, verdubbel dan het recept. 

Zet de cake zo’n 40 minuten in de oven. Heb je een hogere cake, verleng dan de baktijd. Prik met een satéprikker in de cake om te kijken of hij gaar is.

 

Bron/foto: Ivon (via instagram @wonenbyivon_ )

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »