Vegan vanillecake met hazelnoot- karamelfrosting

veganvanillecakemethazelnootkaramelfrosting-681x1024.jpg

 

Wat heb je nodig:

250 ml amandelmelk (of een andere plantaardige melk),

2 theelepel appelazijn,

50 gram* greensweet Sweet Vanille ,

50 ml kokosolie (gesmolten),

300 gram rijstmeel (witte rijst),

3 el maïzena,

1 theelepel bak soda,

1 theelepel wijnsteenbakpoeder 

een snuf zout.

*wanneer je het zoeter wilt hebben, gebruik dan 75-100 gram greensweet Sweet Vanille. Ben zelf nog aan het experimenteren. Door de hazelnoot- karamelfrosting vind ik het voor mijzelf wel in balans, maar wanneer je het nog zoeter wilt hebben…..

Afsmeren met de hazelnoot- karamelfrosting hoeveelheid bepaal je zelf.

 

Zo maak je het:

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bodem van de taartvorm (23 cm) met bakpapier en vet de randen in.

Stap 2

Voeg alle droge ingrediënten m.u.v. de bak soda in een ruime kom en schep goed om.

Stap 3

Alle natte ingrediënten m.u.v. de appelazijn voeg je in een andere kom samen en meng je goed door elkaar.

Stap 4

Voeg het natte mengsel toe aan het meel en schep goed om.

Stap 5

In een schaaltje doe je de bak soda samen met de appelazijn. Even roeren en toevoegen aan het beslag. Goed omscheppen.

Stap 6

Giet het beslag over in de taartvorm en zet voor ongeveer 30 minuten in de oven. Komt jouw prikker er droog en schoon uit? Dan is jouw taart gaar.

Stap 7

Laat eerst 10 minuten afkoelen voor je de taart uit zijn vorm haalt. Daarna goed laten afkoelen.

Stap 8

Wanneer de taart goed afgekoeld is, kan je het eventueel doormidden (horizontaal) snijden. Smeer dan wat hazelnoot- karamelfrosting op de bodem en leg de bovenkant weer op de onderkant. Smeer de taart af met de overige frosting. Snijd de taart in minimaal 8 stukken. Mmmmmmm

Bron/foto: Manon van Vegan Flavours (@veganflavours via instagram)

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »