Cranberry Pompoencake / brood

0e410b6d63f06a2afaead65e0c28b014c8f75da8.jpg

 

Wat heb je nodig:

7 eieren
200 gram gare pompoen
50 gram, boter gesmolten (kokosolie kan ook)
2 tl vanille-extract poeder 
1/2 rijpe banaan
1/2 tl zout
1 tl bicarbonaat (baking soda)
1 tl-met-flinke-kop kaneel
2 tl koek- of speculaaskruiden (alternatief: 1tl kruidnagel poeder)
1 eetl honing (optioneel)
4 kleine schepjes Greensweet-stevia Sweet.
50 gram kokosmeel (= 1/2 cup)
125 gram cranberry's (de mijne waren wel erg zuur)

Zo maak je het:


Pompoenstukjes in beetje water garen binnen 10 min.

Alles, behalve de cranberry's bij elkaar gooien - mixen - cranberry's er bij - in vorm doen [(mini)cakebakvorm of muffin vormpjes] - 40-50 minuten op 175 graden bakken. Met stevia 40 minuten. Waarschijnlijk is het baksel door de stevia niet veel gerezen.

NB. Het beslag is heel vloeibaar.

De cake is een natte cake. Door toevoeging van 2x zoveel kokosmeel krijgt het baksel meer een broodstructuur. 

Roomboter erop smeren en smullen maar!  :-)

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »