Cranberry Pompoencake / brood

 

Cranberry Pompoencake/brood


7 eieren
200 gram gare pompoen
50 gram, boter gesmolten (kokosolie kan ook)
2 tl vanille-extract poeder 
1/2 rijpe banaan
1/2 tl zout
1 tl bicarbonaat (baking soda)
1 tl-met-flinke-kop kaneel
2 tl koek- of speculaaskruiden (alternatief: 1tl kruidnagel poeder)
1 eetl honing (optioneel)
4 kleine schepjes Greensweet-stevia Sweet.
50 gram kokosmeel (= 1/2 cup)
125 gram cranberries (de mijne waren wel erg zuur)

Bereiding:
Pompoenstukjes in beetje water garen binnen 10 min.

Alles, behalve de cranberries bij elkaar gooien - mixen - cranberries er bij - in vorm doen [(mini)cakebakvorm of muffinvormpjes] - 40-50 minuten op 175 graden bakken. Met stevia 40 minuten. Waarschijnlijk is het baksel door de stevia niet veel gerezen.

NB. Het beslag is heel vloeibaar.

De cake is een natte cake. Door toevoeging van 2x zoveel kokosmeel krijgt het baksel meer een broodstructuur. 

Roomboter erop smeren en smullen maar!  :-)

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »