Halloween balletjes of burgers

Halloween balletjes.jpg

 

Wat heb je nodig:

500 gram pompoen (rauw, geschild en geraspt),

1 rode ui (grof gehakt),

1 teentje knoflook (grof gehakt),

2 theelepel komijnpoeder,

1 theelepel cayennepeper,

1 el Greensweet syrup gold,

2 theelepel paprikapoeder,

250 gram zwarte bonen,

25 gram pompoenpitten (geroosterd),

1 el gebroken lijnzaad + 3 el water (mengen en 10 min. apart zetten),

zout en peper naar smaak.

 

Zo maak je het:

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.

Stap 2

Doe de geraspte pompoen in de keukenmachine samen met de ui, knoflook en zwarte bonen. Zet de keukenmachine aan. Het hoeft niet helemaal fijn gemaald te zijn.

Stap 3

Voeg het gebroken lijnzaad papje, greensweet syrup gold en de specerijen toe en mix goed door elkaar. Proef even of het zo op smaak is. Voeg anders nog wat specerijen toe, greensweet syrup gold en maak verder af met zout en peper.

Stap 4

Op het laatst voeg je de geroosterde pompoenpitten toe. Wanneer het mengsel te nat is, kan je nog wat havermout toevoegen.

Stap 5

Maak 4 reuze burgers of 8 kleinere. Zelf heb ik 16 balletjes gedraaid en 3 burgers gemaakt. Leg ze op de beklede bakplaat en zet voor 30 minuten in de oven. Na 15 minuten omdraaien.

 

Deze balletjes/burgers kan je lekker eten als snack, maar lenen zich ook goed voor een broodje hamburger, salade of je vult jouw wrap of taco schelpen met deze pompoenballetjes.

 

Bron/foto: Manon van Vegan Flavours

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »