Koolhydraatarme granola gezoet met Greensweet Syrup Gold

koolhydraatvrijegranolabewerkt.jpg

 

Wat heb je nodig:

200 gram noten/zaden 

(ik heb 100 gram amandelen,50 gram zonnebloempitten en 50 gram pompoenpitten gebruikt),

150 gram kokosflakes,

2-3 el pumpkinspice,

snuf Himalaya zout,

2 el extra vergin kokosolie (gesmolten) 

1-2 el Greensweet golden syrup 

Geen pumpkinspice in huis? Kaneel, speculaas- of koekkruiden kan ook.

De amandelen kunnen ook vervangen worden door andere noten of maak een eigen mix van noten en zaden.

Zo maak je het:

Stap 1

Bekleed de bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 150 graden.

Stap 2

Doe alle droge ingrediënten in een ruime kom en hussel goed door elkaar.

Stap 3

Schenk de gesmolten kokosolie door het noten- zadenmengsel en roer goed door. Voeg 1 el golden syrup toe. Proef even of het zo zoet genoeg is, anders voeg je een 2e lepel toe.

Stap 4

Verdeel het mengsel over de bakplaat en schuif de oven in. Na 10 minuten is jouw granola klaar.

Stap 5

Goed af laten koelen en dan in een afsluitbare pot doen. Als je de granola niet goed af laat koelen wordt het niet zo lekker knapperig.

Stap 6

Lekker als tussendoortje, strooi wat over jouw (plantaardige)yoghurt, lekker bij wat vers fruit of over jouw pancakes.

 

Bron/foto: Vegan Flavours

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »