Pepernoten speculaas koekjes

img_20180927_132622.jpg

 

Wat heb je nodig:

  • 115 gram havermeel
  • 8 gram kokosmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 gram Greensweet Syrup gold
  • snufje zout
  • Koek en speculaaskruiden
  • Kaneel
  • 30 gram amandelmelk (ik heb de ongezoete gebruikt, heb je liever de zoete, dat kan ook)

Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten in een bak en vorm daar een bal van. Het mengsel kan wat plakkerig zijn, maar als het te plakkerig is doe je er wat havermeel bij. Daarna verpak je de bal in vershoudfolie en laat je hem een uur in de koelkast liggen.

Verwarm nu de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Als het deeg een uur heeft gelegen in de koelkast kan je er vormpjes van maken. Ik heb het simpel gehouden en er gewoon pepernoten van gemaakt.

Daarna gaan ze voor 20 tot 25 minuten in de oven en klaar zijn je gezondere pepernoten/ speculaaskoekjes.

Mijn bak was na 2 dagen al op, dus voor mij is het ook weer hoog tijd om een nieuwe batch te maken.

Groetjes Tiffany

 

 Bron/foto: Tiffany van TiffsKitchen

(via instagram: @tiffskitchenx )

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »