Pompoencake met cashew frosting

IMG_0886 (2).jpg

 

Wat heb je nodig:

130 gram kokos crème (santen),

120 gram pompoenpuree,

1 ei van gebroken lijnzaad (1 el gebroken lijnzaad + 3 el water),

2 el Greensweet Brown 

1 theelepel pumpkin spice 

een snuf Himalaya zout.

Frosting:

200 gram cashewnoten (minimaal 4 uur laten weken in water),

100 ml kokosmelk (of een andere plantaardige melk),

2 el Greensweet Syrup Gold,

¼ theelepel kaneel 

een paar druppeltjes Greensweet vloeibare stevia Vanille (naar smaak, ik gebruikte 6 druppels).

 

Zo maak je het:

 Stap 1

Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed een taartvorm met bakpapier of vet in met plantaardige boter en bestuif het met wat meel.  

Stap 2

Doe de kokoscreme samen met de pompoenpuree in de keukenmachine en zet aan. Wanneer het een egale substantie is zet je de keukenmachine uit.

Stap 3

Schenk de puree in een ruime kom en voeg de overige ingrediënten toe. Meng goed door elkaar.

Stap 4

Giet het beslag over in de taartvorm en zet het in de oven voor ongeveer 40-45 minuten.

Stap 5

Maak intussen de frosting. Doe de geweekte cashewnoten in de keukenmachine samen met de plantaardige melk. Zet aan en wanneer het goed fijn gemaald is, is het klaar.

Stap 8

Giet de frosting over in een schone kom en voeg de overige ingrediënten toe. Meng goed door elkaar.

Stap 9

Is de cake goed afgekoeld? Smeer dan 2-3 el frosting op de bovenkant van de taart. Maak eventueel af met wat pecan- of walnoten. De taart kan je het beste bewaren in de koelkast i.v.m. de frosting.  

 

Bron/foto: Vegan Flavours

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »