Stamppot met (krul)andijvie

krulandijviestamppot.jpg

 

Wat heb je nodig:

250-500 gram (zoete)aardappel (geschild),

1 (rode) ui (schil verwijderd en fijngesneden),

1-2 teentjes knoflook (schil verwijderen en fijngesneden),

1 pakje vegan kip stukjes (160 gram),

6 zongedroogde tomaten (fijngesneden),

250 gram (krul)andijvie (gewassen en fijngesneden),

2 theelepel gerookte paprikapoeder,

1-2 theelepel Greensweet syrup gold 

2 el zonnebloempitten, 1 theelepel (kokos)olie, zout en peper naar smaak.

 

Zo maak je het:

Stap 1

Kook de (zoete) aardappel beetgaar.

Stap 2

Pak een ruime pan en zet deze op het vuur. Voeg 1 theelepel (kokos)olie toe. Fruit het uitje en knoflook aan in ongeveer 3 minuten.

Stap 3

Voeg de vegan kip stukjes toe en bak even aan. De zongedroogde tomaatjes, gerookte paprikapoeder, zonnebloempitten en greensweet syrup gold kan je in de pan doen en even mee laten bakken. Proef even of het zo op smaak is. Voeg anders nog wat Himalaya zout en zwarte peper toe. Mag het iets zoeter? Dan breng je nog wat greensweet syrup gold toe.

Stap 4

Giet de (zoete)aardappels af en prak ze fijn met een vork. Schep de puree toe aan het vegan kippenmengsel. Roer voorzichtig om en voeg de rauwe (krul)andijvie ook toe.

Stap 5

Verdeel de stamp over twee borden. Ook lekker met nog wat witte tahin over de stamp!

 

Bron/foto: Manon van Vegan Flavours (@veganflavours via instagram) 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »