Healthy vegan bananabread

healthyveganbananabread-683x1024.jpg

Wat heb je nodig: 10-12 plakken

350 gram (2-3) bananen,

120 ml appelmoes,

3 el gebroken lijnzaad (weken in 150 ml water),

5 dadels,

1 theelepel Greensweet vloeibare Vanille,

200 gram quinoa meel,

2 theelepel wijnsteenbakpoeder,

snuf zout,

1 el limoen- of citroensap,

120 gram cacao drops 

1 banaan voor op de cake.

Zo maak je het:

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier of vet in met plantaardige boter.

Stap 2

Pureer de bananen en dadels fijn (heb je harde dadels? Week ze dan eerst 10 minuten in kokend water). Roer de appelmoes, Greensweet vanille druppels, wijnsteenbakpoeder, limoen- of citroensap en zout door het bananenmengsel.

Stap 3

Giet het overtollige water weg van het gebrokenlijnzaad en roer de geweekte gebrokenlijnzaad door het bananenmengsel. Roer nu ook de meel goed door het natte mengsel. Op het laatste voeg je de cacaodrops toe.

Stap 4

Jouw beslag kan je nu overgieten in jouw cakeblik. Schud voorzichtig even met het blik, zodat alles goed is verdeeld. Snijd 1 banaan in de lengste doormidden en druk deze (met de bolle kant)voorzichtig in het beslag.

Stap 5

Schuif jouw cakeblik in de oven en na ongeveer 45 minuten is jouw healthy vegan bananabread klaar. De laatste 10 minuten heb ik wat zilverfolie over de bananabread gelegd, zodat het niet aan zou branden!

Stap 6

Haal de bananabread uit de oven en laat eerst 10 minuten afkoelen. Daarna kan je jouw bananabread uit jouw cakeblik halen en verder af laten koelen.

Stap 7

Je kan 10- 12 plakken uit jouw bananabread halen. Ook makkelijk los in te vriezen, zodat je altijd iets achter de hand hebt. 

 

Bron/foto: Vegan Flavours

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »