Aziatische kip

Aziatische kip.jpg

Bereidingstijd: 10-20 minuten


Wat heb je nodig (voor 2 personen)

Voor de bouillon:
1 grote teen knoflook, gekneusd
2 rode pepers, grof gehakt
3 cm verse gember, geschild en in stukken
1 limoen, uitgeperst
60 ml light soja saus (zoutarm)
500ml kippenbouillon (beste is zelf getrokken, maar blokjes kan ook)
200 ml water
1 steranijs
2 druppels Greensweet vloeibare stevia Naturel

Voor de kip:

2 kipfilets


Zo maak je het:


Bouillon aan de kook brengen.
Kipfilets erin leggen en gas laag, NIET KOKEN.

8 minuten laten pruttelen en dan het gas uit zetten. Nog ongeveer 5 minuutjes laten staan en dan de kip eruit nemen en serveren.

Serveer tip:

Lekker met gewokte Paksoi of gestoomde groenten.

Eventueel nog bestrooien met sesamzaadjes.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »