Courgette bolognese

Courgette bolognese.jpg

 

Dit heb je nodig:


1 grote courgette, gewassen en in de schil, ” kontjes” afsnijden ( liefst biologische courgettes)
TeriYaki saus ( biologisch, zonder toevoegingen)
een snufje keltisch zeezout

Bijgerecht:

250 gram geweekte/gekookte kikkererwten,  uitgelekt

Voor de saus:

1 kleine courgette, gewassen en geschild, in kleine blokjes gesneden
1 rode ui, fijn gesnipperd
400 gram tomaten, gekookt en gepeld
een flinke snuf keltisch zeezout
1 eetlepel lavaswortel
een klein stukje vers gemberwortel, geraspt
1 eetlepel marjolein
1 eetlepel dragon
2 druppels Greensweet vloeibare stevia naturel  

Zo maak je het:
Laat in een koekenpan een klontje kokosolie smelten. Bak de courgetteslierten om en om aan in ongeveer 5-8 minuten. Haal de slierten met een schuimspaan of spaghettilepel uit de pan en laat uitlekken op een stukje keukenpapier.

Meng alle ingrediënten voor de saus, behalve de tomaten, door elkaar en voeg deze in de koekenpan. Bak alles kort aan, terwijl je blijft roeren. Doe de tomaten in een pan en zet op middelhoog vuur. Voeg  het mengsel toe en laat 5 minuten doorkoken terwijl je blijft roeren. Pureer alles met de staafmixer tot een gladde saus. Voeg de kikkererwten toe en kook ongeveer 3 minuten door. Serveer de saus naast de courgette slierten over twee borden.

Bron/foto: Monique van der Vloed

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »