Witlof met appel salade

Witlof met appel.jpg

Wat heb je nodig:

6 struikjes witlof
4 zoetzure appels
2 el olijfolie
40 gr roomboter
4-6 druppels Greensweet vloeibare stevia citroen of kaneel
1 el. citroensap

Zo maak je het:


Snijd de achterkant van de witlof en verwijder het harde stukje aan het begin van de kern.

Snijd de struikjes daarna in repen.

Schil de appels en snij de appel in middelgrote blokjes.

Smelt de boter in een koekenpan en bak het lof en de appelstukjes op een matige hittebron gedurende enkele minuten.

Druppel de vloeibare stevia erover heen en bak alles nog eens op een wat hogere temperatuu gedurende een minuut.

Schep het lof en de appel tijdens het bakken om. Ze mogen wel karameliseren,maar niet aanbranden.

Voeg ten slotte het citroensap toe en schep nogmaals om.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »