Scones

Scones.jpg

 

Wat heb je nodig:

250 g zelfrijzend bakmeel
2 1/2 tl bakpoeder (zakje 16 g, pakje 5 zakjes)
1/2 tl zout
10 druppels Greensweet vloeibare stevia naar eigen smaak ( bv. vanille, amandel, caramel of chocolade)
50 g boter of margarine
1 ei
75 ml melk

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 225 °C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Zeef het bakmeel, de bakpoeder en het zout boven een kom.
Voeg de Greensweet vloeibare stevia toe.
Snijd de boter met 2 messen door het meel.
Klop het ei los met de melk.
Bewaar een 1/2 el van het ei-melkmengsel en schenk de rest bij het meelmengsel.
Kneed tot een samenhangende bal.
Rol het deeg uit tot een lap van 1.5 cm dik.
Steek met het uitsteekvormpje 8 rondjes uit het deeg.
Leg ze op de bakplaat en bestrijk met het ei-melkmengsel.
Bak de scones in het midden van de oven in ca. 10 min. lichtbruin.
Laat de scones uit de oven op een rooster 10 min. afkoelen.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »