Banaan-spinaziecake (vegan)

Dit heb je nodig:
200 gram gewassen bladspinazie
vier bananen
anderhalve eetlepel Fiberfin
200 gram walnoten
50 gram rijstmeel
een eetlepel Greensweet-stevia Suiker x-tra Sweet
een eetlepel wijnsteenbakpoeder

Voor de topping:
twee bananen
ceylon kaneelpoeder

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden, vet een kleine vierkante cakeblik in met kokosolie en bekleed met bakpapier. Pureer alle ingrediënten voor de cake in de keukenmachine tot een fijne massa. Stort in het blik en verdeel. Pureer de twee bananen in de keukenmachine en verdeel de puree over het beslag in het blik. Bestrooi met kaneelpoeder. Bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 40 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

Recept en fotografie: www.moniquevandervloed.nl

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »