BLUEBERRY COCONUT CAKE

Maak hem met de volgende ingrediënten:

  • 100 gram speltbloem
  • 230 gram kokosmeel
  • 1,5 theelepel bakpoeder (wijnsteen)
  • 1 theelepel baking soda
  • Snufje zout
  • 14 gram gesmolten roomboter of kokosolie
  • 3 grote eiwitten (van biologische eieren)
  • Klein beetje pure vanillepoeder of extract
  • 3 eetlepels Stevia extra sweet
  • 180 gram Griekse Yoghurt (plantaardig kan natuurlijk ook)
  • 270 ml (plantaardige) melk (zelf gebruikte ik amandelmelk)
  • 1 bakje of pakje blauwe bessen (ik nam een pakje uit de vriezer bij de AH)

    Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden;
  • Zet de blauwe bessen even apart of laat deze ontdooien;
  • Doe alle droge ingredienten bij elkaar en roer dit goed door elkaar heen;
  • Doe vervolgens alle natte ingredienten bij elkaar en roer dit ook goed door elkaar;
  • Doe vervolgens de natte ingredienten langzaam bij de droge en roer dit stevig door elkaar;
  • Doe hier vervolgens de blauwe bessen doorheen en kneed het een beetje goed door elkaar heen;
  • Doe het in een ingevet cakeblik en verdeel het geheel goed en gelijkmatig;
  • Doe het vervolgens zo’n 50 min in de oven en laat de heerlijke cake even afkoelen voordat je hem eruit haalt;
  • Haal de cake eruit na 10-15 min en geniet!
  • Eet smakelijk!

Bron/foto's  https://www.boostyourhealth.nl/recept-blueberry-coconut-cake/

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »