Cheesecake in a jar

Wat heb je nodig:

Bodem:

25 g roomboter

100 g amandelmeel

10 g gebroken lijnzaad

4 gr Greensweet X-tra Sweet

1 ei (alleen het eiwit )

1 afgestreken el koekkruiden

Vulling:

150 g roomkaas ( Philadelphia

200 ml slagroom

8 g Greensweet Extra Sweet 

12 druppels Greensweet voeibare stevia Perzik

Gelei

200g Mango (vers of diepvries)

20 g Greensweet Geleisuiker 

1 weckpot

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven op 180 C. Smelt de boter en meng de ingredienten van de bodem tot een stevig mengsel. Leg bakpapier op de ovenbakplaat en verdeel het mengsel over de bodem en druk goed aan. Bak de bodem in 20 a 25 minuten in de oven en laat vervolgens afkoelen.

Klopt de slagroom lobbig, doe rest van de ingrediënten van de vulling erbij en mix het tot een egaal mengsel.
Maak ondertussen de gelei door het fruit te pureren en daarna te verwarmen in een pannetje met de gelei suiker.
Verkruimel de afgekoelde bodem en doe die onderin de weckpot. Daarna de vulling erbovenop en dan de mangogelei. Ik heb in dit recept laagjes gemaakt met de bodem, vulling en de gelei maar dat hoeft natuurlijk niet. Laat de weckpot zeker 1 uur in de koelkast staan. Je kunt alles ook verdelen over diverse kleine potjes en dat als dessert serveren. Maak het dan smorgens of een dag van tevoren klaar !

Bron: een variatie op het recept van  Oanh's Kitchen de koolhydraatarme en glutenvrije taart

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »