CHOCOLADE-SPECULAASCAKE

Dit heb je nodig:

Voor de cake:

  • een grote banaan, fijn geprakt
  • twee flinke eetlepels greensweet-stevia Extra Sweet
  • een theelepel vanille bourbon ( optioneel, maakt het wel lekkerder)
  • twee flinke eetlepels speculaaskruiden
  • 10 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • 475 gram havermoutmeel ( havermout in de blender fijn vermalen)
  • warm water

Voor de glazuurlaag:

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een middelgroot vierkant bakblik met bakpapier. De gemakkelijkste manier om dat te doen is van een vel bakpapier een prop te maken en de prop weer uit te vouwen en deze in de vorm te drukken. Dit geeft tevens een leuk effect in de cake. Roer alle ingrediënten voor de cake in ee kom samen, voeg kleine beetjes warm water toe tot de massa smeuïg is geworden. Stort in de vorm, tik de vorm een paar keer stevig aan op het aanrecht en bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-50 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat de cake goed afkoelen. Maak een stevig glazuur door de cacao door de Greensweet Icing te roeren en steeds hele kleine beetjes water toe te voegen. Besmeer de cake met het glazuur en laat verder drogen.

Bron/ foto:Monique van der Vloed

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »