GEVULD SPECULAAS Á LA MONIQUE

DIT HEB JE NODIG:

Voor de vulling:

  • 100 gram amandelmeel
  • een halve banaan, fijn geprakt
  • 10 druppels greensweet vloeibare stevia amandel
  • speculaaskruiden

    Zo maak je het:

    Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een vierkante ( brownie) vorm met bakpapier. Meng alle ingrediënten voor de speculaas in een kom, en roer stevig door. Als de massa wat te droog en te los-korrelig blijft, iets meer melk toevoegen, de massa moet smeuïg worden. Stort de helft van het beslag in de vorm en smeer uit, tik enkele keren het bakblik aan op het aanrecht. Roer de stevia en de banaan door het amandelmeel en kneed tot een spijs. Verdeel de spijs in stukjes ( als een soort crumble) over het beslag in de vorm. Stort de rest van het beslag over de spijs stukjes en verdeel. Bestrooi tot slot royaal met speculaaskruiden. Bak de gevulde speculaas in het midden van de oven gaar in ongeveer 35 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen en snij in stukken.

Bron / foto : Monique van der Vloed

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »