Kokos-bananenslof a la Monique van der vloed

Bananen broden zijn er inmiddels in alle soorten en maten. Ik bedacht daarom een zeer bijzondere! Dit is een op de plaat gebakken slof! De korst wordt daardoor heerlijk goudbruin!

Dit heb je nodig:

  • drie grote bananen
  • 100 gram boekweitmeel
  • 100 gram havermout ( droog)
  • 50 gram kokosmeel
  • 15 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • twee eetlepels Greensweet stevia sweet Xtra
  • een half kopje kokosrasp
  • 40 ml haver of andere melkvervanging ( water kan ook)

SAM_0103

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maal alle ingrediënten in de keukenmachine tot een fijne, maar stevige massa. Als alles wat te droog en los-korrelig blijft, ietsje meer melk toevoegen maar let op dat je niet teveel toevoegt. Kneed een bal. Stort op de bakplaat en boetseer er een mooie slof van. Bak de slof in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

SAM_0105

Lekker met een beetje roomboter!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »