Kokos snack

Probeer daar maar eens vanaf te blijven!

 

DIT HEB JE NODIG:

  • twee bananen
  • 50 gram kokosmeel
  • een kopje kokosrasp
  • 200 gram zonnebloempitten
  • twee eetlepels stevia sweet Xtra
  • twee eetlepels biologische magere cacaopoeder
  • anderhalve eetlepel wijnsteenbakpoeder
  • 50 ml haver of andere melkvervanging
  •  

Voor de topping:

 

  • zes flinke eetlepels Greensweet Icing poedersuiker
  • een eetlepel biologische magere cacaopoeder
  • haver of andere melkvervanging
  • kokossnippers

 

ZO MAAK JE HET:

 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een brownievorm of vierkante ovenschaal met bakpapier. Maal alle ingrediënten voor de koek in de keukenmachine tot een fijne massa. Stort de massa in de vorm, en verdeel. Bak de koek in het midden van de oven gaar in ongeveer 20-25 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat de koek goed afkoelen.

 

Meng de cacaopoeder door de poedersuiker. Voeg steeds kleine beetjes melk toe zodat er een mooi stevig glazuur ontstaat. Snij de koek in langwerpige vierkante stukken. Besmeer iedere koek met wat glazuur en bestrooi met de kokossnippers.

 

Recept + fotografie: Monique van der Vloed

www.moniquevandervloed.nl

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »